Alle rotorbladen voor windturbines aangekomen: herstel eerste wegaanpassingen

De speciale transporten van rotorbladen (die in augustus 2020 begonnen) zijn afgerond. Alle bladen zijn naar het windpark gebracht vanuit het havengebied Moerdijk. De speciale transporten van torendelen gaan ’s nachts nog enige tijd door.
De bijna 70 meter lange transporten van rotorbladen kwamen via het noorden het windparkgebied binnen (via Gieten-Gasselte). Vanaf die noordzijde begint de komende tijd het herstel van bijvoorbeeld de eerste rotonde. Aankleding van rotondes langs de routes was afgelopen jaar verwijderd zodat de lange transporten rechtdoor konden rijden.

Ook tijdelijke bochtverbredingen worden (waar dat al mogelijk is) verwijderd en bermen in worden oude staat hersteld. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook bij de lijnen die als eerste bouwkundig klaar waren (DEE-1 in het zuiden en OM-2 in het noorden). Lange de Drentse Mondenweg bij 1e Exloërmond is dat dezer dagen merkbaar. Verkeer wordt daar met verkeerslichten geregeld, zodat de aansluitingen met Dreef en de toegangsweg naar het windpark kunnen worden hersteld.
Alle werkzaamheden komen voor rekening van het windpark.