Geslaagd bezoek Samenwerkingsschool Oostermoer

Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de Samenwerkingsschool Oostermoer bezochten vrijdag het windpark. Dat bezoek past in het thema ‘Jaar van de duurzaamheid’ van de school. De leerlingen verdiepen zich in duurzaamheid en diverse vormen van duurzame energie. Op school werd in de klas de afgelopen weken al aandacht besteed aan de windturbines.

Voorafgaand aan het bezoek aan de locatie kregen de leerlingen uitleg over de veiligheidsmaatregelen op een bouwplaats. Omdat er tijdens het bezoek geen bouwactiviteiten waren en er begeleiding was door een veiligheidsmedewerker van het windpark, hoefden de bezoekers geen helm of veiligheidsschoenen te dragen.
Op één van de turbinelocaties in het Oostermoer gebied konden ze rotorbladen en andere grote turbine-onderdelen van dichtbij bekijken. Ook kregen de leerlingen antwoord op de vele vragen die ze hadden.
De komende tijd bedenken de leerlingen hoe ze een ‘gewone’ windturbine kunnen ‘aankleden’, door bijvoorbeeld een turbine te voorzien van kleuren of een kunstwerk.  Ook bedenken ze een andere vorm voor een windturbine. Ze moeten dan nadenken over welke vormen en hoogtes geschikt zijn.
De initiatiefnemers van het windpark zijn blij dat ze op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren aan het onderwijsprogramma.